Najbolji u sportu Grada Dugo Selo u 2019. godini!

IMG-20200221-WA0048Rukometašica Josipa Bebek i stolnotenisač Luka Martinek proglašeni su najboljim sportašima Grada Dugog Sela u 2019. godini na svečanoj dodjeli priznanja najboljima u sportu koja se 21. veljače održala u Gradskoj sportskoj dvorani, a u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Dugog Sela. Za najbolju žensku ekipu seniorki proglašena je ekipa ŽRK „Dugo Selo ’55“ te najbolja momčad seniora STŠK „Dugo Selo“.

Svečanosti proglašenja sportskih laureata nazočili su visoki uzvanici Grada Dugog Sela, na čelu s gradonačelnikom Nenadom Panianom i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Darjanom Budimirom, tajnik Zajednice športskih udruga Zagrebačke županije Mario Makarun, počasni predsjednik ZŠU Grada Dugog Sela Zlatko Lasan, predsjednik ZŠU Grada Dugog Sela Željko Melić i tajnik Franjo Končić, uz brojne predsjednike i predstavnike 18 sportskih udruga na području grada Dugog Sela. Prigodni program izveo je Tamburaški orkestar Glazbene škole Dugo Selo.

Ovogodišnjim dobitnicima iskrene čestitke uputio je predsjednik ZŠUGDS Melić, zahvalivši se pritom njihovim roditeljima, te Gradu Dugom Selu, županijskoj Zajednici športskih udruga, te svima koji su doprinijeli razvitku sporta u našem gradu, posebice svim sportašicama i sportašima koji ove godine nisu osvojili nagrade. Predsjednik GV Dugog Sela Budimir također čestitajući nagrađenima naglasio je „Sve su to rezultati vašeg rada i ulaganja, kao i vaših roditelja“, kazao je Budimir zahvaljujući im se svima, ističući također važnost njihovog akademskog uspjeha. Pozdravljajući i čestitajući svim sportašima gradonačelnik Panian ponosno ističe da je „Grad Dugo Selo – grad mladih, grad pobjednika“. Također je dodao kako se ove godine ulaže u sportsku infrastrukturu – novi nogometni teren s umjetnom travom, skate park, a u planu i atletska staza.

U ime nagrađenih svima se obratila Josipa Bebek istaknuvši kako ih “ovakva priznanja ispunjavaju zadovoljstvom, ali i ujedno obvezuju na još kvalitetniji i uspješniji rad “, s porukom svim kolegicama i kolegama sportašima koji ove godine nisu nagrađeni – „Doći će red i na vas!“

Najbolji u podmlatku pojedinačno 2008. godište i mlađi u ženskoj konkurenciji je Franka Varga (Kyokushin karate klub DS), a u muškoj konkurenciji Andrej Vernik (Nogometni klub DS). Najbolji u podmlatku pojedinačno 2006. i 2007. godište u ženskoj konkurenciji je Katja Vuković (ŽRK Dugo Selo) te u muškoj konkurenciji Luka Cvjetičanin (Kyokushin karate klub DS). Najbolji u podmlatku pojedinačno 2004. i 2005. godište u ženskoj konkurenciji je Ema Novosel (ŽRK Dugo Selo) te u muškoj Luka Zlatkov (STŠK Dugo Selo). Najbolji u podmlatku pojedinačno 2002. i 2003. godište u ženskoj konkurenciji je Paula Jakešević (ŽRK Dugo Selo) i u muškoj Fabijan Grubišić (MRK Dugo Selo). Najbolji u podmlatku pojedinačno 2000. i 2001. godište u ženskoj konkurenciji je Ana Murat (STŠK Dugo Selo) i u muškoj Mihael Pavlić (NK Dugo Selo).

Najbolje ekipe i momčadi u podmlatku 2008. godište i mlađi u ženskoj konkurenciji je STŠK Dugo Selo, a u muškoj također STŠK Dugo Selo. Najbolje ekipe i momčadi u podmlatku 2006. i 2007. godište u muškoj konkurenciji je MRK Dugo Selo, dok u ženskoj nije bilo nominacija. Najbolje ekipe i momčadi u podmlatku 2004. i 2005. godište u ženskoj konkurenciji je ŽRK Dugo Selo, a u muškoj MRK Dugo Selo. Najbolje ekipe i momčadi u podmlatku 2002. i 2003. godište u ženskoj konkurenciji nije bilo nominacija, dok u muškoj je najbolja MRK Dugo Selo.

Najbolji treneri u 2019. godini proglašeni su Nikola Banjeglav (Kyokushin karate klub Dugo Selo), Zvonko Pokas (STŠK Dugo Selo) i Matej Mišković (MRK Dugo Selo). Za najzaslužniju sportsku udrugu proglašena je Kyokushin karate klub Dugo Selo koji obilježava 40. godinu postojanja i rada.

Najuspješniji sportski djelatnici za 2019. godinu su Damir Zlatkov (Stolnoteniski športski klub Dugo Selo), Zvjezdan Hršak (Muški rukometni klub Dugo Selo) i Ivan Samardžić (Nogometni klub Dugo Selo).

Ove godine proglašene su 32 mlade športske nade, a u izboru najboljih u Zajednici športskih udruga i saveza Zagrebačke županije iz naše zajednice nominirani su sljedeći:

  1. sportaš : Luka Martinek
  2. sportašica: Josipa Bebek
  3. najbolja ekipa: ŽRK “Dugo Selo ‘55“
  4. najbolja momčad: S.T.Š.K. “Dugo Selo”
  5. sportska nada (športašica, športaš do 15 godine)

          sportašica pomlatka: Ema Novosel iz ŽRK “Dugo Selo ‘55”

          sportaš podmlatka: Luka Zlatkov iz S.T.Š.K. “Dugo Selo”

  1. sportski djelatnik: Ivan Samardžić
  2. zaslužna sportska udruga: Kyokushin karate klub “Dugo Selo”
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •