Luka Martinek otputovao na Europsko prvenstvo!

Hrvatska-EP2019-NantesHrvatska muška stolnoteniska reprezentacija u nedjelju je odletjela put Nantesa, gdje se od 3. do 8. rujna igra ekipno Europsko prvenstvo. Naši dečki su drugi nositelji u skupini E, prva je Slovenija, a trećeplasirana Nizozemska.

Izbornik Neven Karković predvodi petoricu igrača, Tomislava Pucara, Andreja Gaćinu, Tomislava Franu Kojića, Filipa Zeljka i Luku Martineka, a tu je i standardni član ove reprezentacije fizioterapeut Goran Krušelj. Unazad nekoliko tjedana odrađene su pripreme na više lokacija, odigrana su dva jaka turnira, no nisu ih zaobišli ni zdravstveni problema. Prvorangirana tri igrača su se na turniru u Bugarskoj zarazila bakterijom, te su propustili turnir u Češkoj. No, to je sada iza njih, u nedjelju se spomenuta delegacija otisnula put Nantesa.
– Nakon antibiotika ubrzo sam se osjećao puno bolje – istaknuo je Pucar, koji je zbog toga otkazao nastup u osmini finala Bulgaria Opena.
U nastupu za klub u Bundesligi odigrao je dva dobra meča, dobio Fegerla i Gauzya.
– Europsko prvenstvo je ipak druga priča, moram se priviknuti na druge loptice, stolove, okruženje… No, idemo meč po meč. Nismo si postavili nekakav cilj, jedino znam da u svakom susretu trebamo biti maksimalno fokusirani.
Pucar je odnedavno 32. igrač svijeta, unazad godinu dana bitno je napredovao i kuca na vrata Top 20.
– Osjećam da me malo više respektiraju, no manje-više sve je isto kao i prije. S Nizozemcima nisam nikad igrao, Jorgića sam dobio zadnji put, s Tokićem izgubio, a s Kožulom nisam nikad igrao. Bit će to neizvjestan susret – zaključio je Pucar.
Sličnog razmišljanja bio je i Andrej Gaćina, koji se vratio u Top 50 (49.). I koji je tjedan prije Eura popio zadnju dozu antibiotika.
– Nemam očekivanja, jedino što želim da je u svakom meču borba do posljednjeg poena. Protiv Nizozemaca trebamo ući maksimalno koncentrirani. Igra se na ispadanje, samo prvi ide dalje i tu nema opraštanja. S Jorgićem sam izgubio posljednji susret, s Tokićem stojim dobro, a dobio sam i Kožula. Šanse su 50-50, taj meč treba pametno igrati. Odlučit će tko će se taj dan bolje osjećati. Ako i prođemo skupinu mišljenja sam da jedino Njemačku treba izbjeći. Imaju tri top igrača, daleko su najjača reprezentacija na Euru. Sa svima ostalima se može igrati.

 

            Tomislav Frane Kojić je lanjsko ekipno Svjetsko prvenstvo igrao odlično.
– Lakše mi je igrati ekipna natjecanja jer nemam toliki pritisak. Nije da se samo oslanjam na Pucara i Gaćinu, ali je definitivno lakše igrati ekipna natjecanja. Bio sam dosta bolestan u zadnje vrijeme, i prije Bugarske pa i u Bugarskoj, no sad sam uhvatio desetak dana treninga.
Pripreme u Medarskoj nije lagano podnio, u dvorani je prilično vruće.
– Užas, znojim se jako puno. Dok ostali promjene po dva dresa ja ih zamijenim sedam. Što očekivati od Eura? Bilo bi dobro da prođemo skupinu, a poslije što Bog da – zaključio je Kojić.
Filip Zeljko je već igrao na europskim prvenstvima, te 2015. je, među ostalim, nadigrao Vladimira Samsonova.
– Sretan sam što sam ponovno u reprezentaciji, da sam se izborio za svoje mjesto. Tu sam da pomognem dečkima kako god bude mogao. Imao sam kratku pauzu zbog ozljede noge, ali s obzirom na to da sam ranije krenuo trenirati ta pauza se nije previše osjetila. Što se tiče mojih rezultata mogao sam bolje, ali bit će to dobro…
Svoje prvo seniorsko Europsko prvenstvo igrat će Luka Martinek. Igrač Dugog Sela svoje mjesto pod suncem osigurao je na kvalifikacijama.
– Nadao sam se da mogu iznenaditi, a uz malo sreće i znanja osvojio sam drugo mjesto i izborio EP. Imamo šanse u Nantesu, dečki su vrlo dobri, no niti jedan suparnik nije lagan. Što se mene tiče teško da ću dobiti priliku, tu sam dio ekipe i imat će svu moju podršku. Ako dobijem priliku odigrat ću najbolje što mogu – kazao je Martinek.

Raspored naše skupine
3. rujna: Hrvatska – Nizozemska (16.00)
4. rujna: Slovenija – Nizozemska (13.00)
5. rujna: Slovenija – Hrvatska (10.00)

Skupine
A. Njemačka, Rusija, Češka
B: Švedska, Rumunjska, Mađarska
C: Francuska, Slovačka, Španjolska
D: Austrija, Danska, Ukrajina
E: Slovenija, HRVATSKA, Nizozemska
F: Bjelorusija, Engleska, Luksemburg
G: Poljska, Belgija, Srbija
H: Grčka, Portugal, Turska

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •