Luka Martinek će s seniorskom reprezentacijom Hrvatske nastupiti na Europskom prvenstvu!

Filip Zeljko i Luka Martinek izborili su ekipno Europsko prvenstvo, koje će se od 3. do 8. rujna 2019. igrati u Nantesu.

Zeljko je na kvalifikacijama u Dugom Selu ostvario sve tri pobjede, Martinek je bio drugi s učinkom 2-1, treće mjesto zauzeo je Filip Čipin (1-2), a Tomislav Kolarek je bio četvrti (0-3). Njih dvojica tako su se pridružila Tomislavu Pucaru, Andreju Gaćini i Tomislavu Frani Kojiću, koji su od ranije osigurali nastup na EP-u.
Bile su to vrlo neizvjesne kvalifikacije, četiri od šest mečeva su završila u maksimalnih pet setova. Čipin je s Martinekom kod 1:1 imao 10:6, Kolarek je s Čipinom kod 2:1 propustio meč loptu, a na kraju svega treba pohvaliti Zeljka i Čipina koji su odlučujući meč odigrali profesionalno i odgovorno. Naime, Zeljko je već bio osigurao Nantes, dok je Čipin pobjedom to isto mogao potvrditi. Zeljko je gubio 2:0 od Čipina, suigrača s kojim je trenirao cijelo ljeto i s kojim je cijeli život proveo u GSTK Zagreb, no bez obzira na to okrenuo je meč te na EP gurnuo Martineka, koji je do drugog mjesta stigao pobjedom 3:2 u posljednjem susretu s Kolarekom.
Još jednom se ovaj sustav kvalifikacija pokazao kao dobro riješenje, jer priliku za nastup na velikim europskim i svjetskim natjecanjima dobivaju i igrači iz domaće lige ili oni igrači koji ne igraju puno na međunarodnoj sceni. Uostalom, Martinek je u Dugom Selu to sve potvrdio te je postao šesti igrač koji je izborio veliko natjecanje, a prije njega to je uspjevalo Fučecu, Čipinu, Kolareku, Banu i Zovku. 

Zeljko – Kolarek 3:2 (-9, 9, -6, 8, 5)
Martinek – Čipin 3:1 (9, -9, 11, 8)

Zeljko – Martinek 3:0 (5, 6, 8)
Kolarek – Čipin 2:3 (-8, 11, 9, -12, -7)

Zeljko – Čipin 3:2 (-9, -6, 8, 6, 7)
Martinek – Kolarek 3:2 (10, 5, -8, -7, 9)

Poredak: Zeljko 3-0, Martinek 2-1, Čipin 1-2, Kolarek 0-3

 

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •