Ekipa mlađih kadeta četvrta na Prvenstvu Hrvatske!

IMG-20190603-WA0001U Dugom Selu se igra prvenstvo Hrvatske za juniore i mlađe kadete, a prvog dana na rasporedu su bila ekipna natjecanja.

Najviše razloga za slavlje ima zagrebački TIS koji je prvak u konkurenciji juniorki i mlađih kadeta, dok su kod mlađih kadetkinja viceprvaci. U konkurenciji juniora prvak Hrvatske je Zagreb, a kod mlađih kadetkinja titula je pripala Samoboru.
Kod juniora Zagreb je u finalu s 3:1 bio bolji od Pule, dok je u susretu za treće mjesto Zabok s 3:2 svladao Mladost.
Kod juniorki TIS je za titulu s 3:0 pobijedio Varaždin, dok je u susretu za treće mjesto Mladost s 3:1 bila bolja od Bjelovara.

Kod mlađih kadeta još jedno zlato za TIS, koji je u finalu s 3:0 bio bolji od Zagreba. U dvoboju za broncu Pula je s 3:0 pobijedila Dugo Selo.
Kod mlađih kadetkinja prvakinje države su stolnotenisačice Samobora nakon što su s 3:2 svladale TIS. Bronca je pripala Puli koja je s 3:2 bila bolja od Zagreba.

 Juniori
1. Zagreb, 2. Pula, 3. Zabok, 4. Mladost, 5. Mihovljan, 6. Split

Juniorke
1. TIS, 2. Varaždin, 3. Mladost, 4. Bjelovar

Mlađi kadeti
1. TIS, 2. Zagreb, 3. Pula, 4. Dugo Selo, 5. Opatija ’08, 6. Mladost, 7. Vodovod, 8. Virovitica

Mlađe kadetkinje
1. Samobor, 2. TIS, 3. Pula, 4. Zagreb, 5. Dugo Selo, 6. Bjelovar, 7. Mladost, 8. Lučic

 

 

Jakov Jakelić (Zagreb) i Hana Arapović (TIS) juniorski su prvaci Hrvatske, dok su titule prvaka u kategorijama mlađih kadeta osvojili Leon Benko (TIS) i Sena Smailji (Srdoči).

Ovo prvenstvo u Dugom Selu obilježila je ekipa zagrebačkog TIS-a koja je ukupno osvojila devet zlatnih medalja, četiri srebra i pet bronci.
Posebno treba istaknuti uspjehe dvoje TIS-ovaca Hane Arapović i Leona Benka koji su na ovom prvenstvu osvojili poker zlatnih medalja. U sve četiri kategorije (pojedinačno, parovi, mješoviti parovi i ekipno) su bili najbolji. Hana je do tog uspjeha stigla iako je još uvijek kadetkinja, a isti takvu žetvu zlatnih medalja imala je i lani na kadetskoj završnici. Također, velik uspjeh ostvarila je i Sena Smailji (Srdoči) koja se u Dugom Selu okitila s tri zlatne medalje (pojedinačo, parovi i mješoviti parovi).
Kod juniora Jakelić je u finalu s 3:2 svladao Ivora Bana (Mladost), a u odlučujućim trenucima spasio je dvije meč lopte. Treće mjesto pripalo je Lovru Zovku (Zagreb) i Leonu Šanteku (Starr).
Brončani iz pojedinačnog su zato osvojili parove, Zovko i Šantek su 3:2 svladali Jakelića i Bana. Lani su zaustavljeni u finalu, ove godine su ostvarili i taj završni korak.
Kod juniorki Arapović je najteži meč imala u polufinalu kada je s 4:3 izbacila Martu Vukelić (Aquaestil), da bi u finalu s 4:0 svladala Zaru Ilić (Mladost). Uz Vukelić broncu je osvojila Klara Bardač (TIS). Na završnoj rang listi prvo mjesto uvjerljivo je osvojila Hana Arapović (2008,0), druga je Klara Bardač (1627,0), treća Marta Vukelić (1589,0), pa slijede Zara Ilić (1549,0), Sara Sušac (1380,5), Ivana Grgić (1302,0), Marta Jurčević (1025,0), Gabrijela Alviž (1011,0)…
Arapović i Bardač (TIS) su bile vrlo uvjerljive u parovima te u tri meča s 3:0 osvojile zlato. Srebro je završilo u rukama Marte Vukelić i Ivane Grgić (Aquaestil/Bjelovar), dok su brončane Ana Krupski i Mateja Dolenec (Starr/Bjelovar) te Marta Jurčević i Zara Ilić (TIS/Mladost).
U mješovitim parovima Hana Arapović i Ivor Ban (TIS/Mladost) su u finalu s 3:1 pobijedili Martu Vukelić i Leona Šanteka (Aquaestil/Starr). Bronca je pripala Lovru Zovku i Zari Ilić (Zagreb/Mladost) te Klar Kod mlađih kadeta Benko je pružio uvjerljive nastupe kroz cijeli turnir, a u finalu je s 3:1 svladao suigrača Ivana Hencla. Treće mjesto osvojili su Vito Milak (Varaždin) i Lovro Škalac (Samobor), koji je za medalju s 3:2 (9, -8, 9, -10, 8) svladao drugog nositelja Tina Islamovića (Zagreb). Na rang listi prvo mjesto uvjerljivo je osvojio Leon Benko (1966,0), a potom slijede Ivan Hencl (1494,5), Tin Islamović (1440,5), Borna Zohil (1377,0), Filip Kumar (1287,5), Vito Milak (1229,3), FIlip Tkalec (980,0), Simon Dvorski (906,3)…
U parovima Benko i Hencl su potvrdili dobru formu, a za zlato su s 3:0 svladali Filipa Kumara i Tina Islamovića (Zagreb). Bronca je pripala Luki Kučku i Borni Zohilu (Zagreb/Pula) i Franku Majcenu i Antoniju Brakusu (Zagreb).
Kod mlađih kadetkinja Sena Smailji (Srdoči) je obranila lanjsku titulu, a ovog puta u finalu je s 3:1 bila bolja od Zrinke Rebić (TIS). Broncu su osvojile Marta Novak (Šenkovec) i Marla Vidaković (Olimpija). 
Prvo mjesto na rang listi pripalo je Seni Smailji (1957,0), Marla Vidaković je druga (1818,5), a treća Zrinka Rebić (1520,0). Potom slijede Marta Novak (1424,0), Tamara Nakić (1298,0), Lucija Krnić (1165,5), Stella Šaš (1015,3), Bruna Gučin (815,5)…
Polufinale iz pojedinačnog preslikalo se i na finale parova. Dvije finalistice su titulu osvojile protiv Marle Vidaković i Marte Novak (Olimpija/Šenkovec). Smailji i Rebić su gubile 2:1, da bi zadnja dva seta slavile s 11:5 i 11:4. Broncu su osvojile Mia Buić i Larisa Putigna (Pula) te Ana Znika i Lucija Krnić (Samobor).
U konkurenciji mješovitih parova Leon Benko i Sena Smailji (TIS/Srdoči) su bez većih problema dodali još jednu titulu u svoju kolekciju, u finalu su s 3:1 svladali Ivana Hencla i Zrinku Rebić (TIS). Treći su bili Filip Tkalec i Marta Novak (TIS/Šenkovec) te Antonio Brakus i Ana Znika (Zagreb/Samobor) i Bardač i Aleksu Krstevskom (TIS/Pula).

 

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •