Petra Bulić, Mara Markovanović i Lana Bebek ekipne pobjednice Varaždina!

IMG-5001d18720c5b4f5120db6bae951b7ac-VZavršeno je 48. međunarodno kadetsko i juniorsko prvenstvo Varaždina i 14. memorijalni turnir Mirko Abramović na kojem je sudjelovalo oko 470 stolnotenisača i stolnotenisačica iz Slovenije, BiH, Srbije, Italije, Mađarske i Hrvatske.

Također, ekipno natjecanje srušilo je sve rekorde s obzirom da se natjecalo čak 99 ekipa! U juniorskoj konkurenciji naslove najboljih odnijeli su Ivor Ban (Mladost) i Marija Gnjatić (BiH). Kod kadeta najbolji je bio Leo Vekić (Pula), kod kadetkinja Ema Lovrić (BiH).
U juniorskoj konkurenciji prvo mjesto za Ivora Bana. Igrač Mladosti u osmini finala je s 3:2 (8, -10, -9, 7, 7) svladao Filipa Borovnjaka (Zagreb), a potom je i u četvrtfinalu prošao dalje nakon pet setova i to s Lukom Breznikom (7, -9, 7, -10, 8). U polufinalu je s 3:0 nadigrao Stjepana Škodu (Čakovec), a u finalu s 3:1 Doriana Kuzmića (Pula). Kuzmić je u polufinalu s 3:2 (8, 12, -3, -7, 4) izbacio drugog nositelja Lovra Zovka (Zagreb). Inače, zanimljiv put mladog Puljanina koji je od šesnaestine finala svaki susret pobjeđivao nakon pet setova. Treće mjesto osvojili su spomenuti Škoda i Zovko. ­
Kod kadeta vrlo uvjerljiv nastup Lea Vekića (Pula), koji je naslov pobjednika osvojio bez izgubljenog seta. U finalu je s 3:0 bio bolji od Katarca Khalida Al Yafeija. Treće mjesto pripalo je Dejanu Jokiću i Leonardu Petroviću (Zagreb).
Kod mlađih kadeta najbolji je bio Katarac Khalid Al Yafei svladavši u finalu Leona Benka (TIS) s 3:0. Broncu su osvojili Borna Zohil (Pula) i Ivan Hencl (TIS). Inače, Hencl je u četvrtfinalu s 3:2 (-8, 10, 12, -9, 10) bio bolji od Simona Dvorskog (Varaždin), a istim rezultatom Zohil je nadigrao igrača Zagreba Filipa Kumara (9, -9, 8, -11, 7).
U konkurenciji najmlađih kadeta prvo mjesto osvojio je Katarac Rawad Al Nasser pobjedivši u finalu Botonda Vargu s 3:0. Treće mjesto osvojili su Luka Jokić i Sultan Al Kuwari. Od hrvatskih igrača najdalje su stigli Luka Tepeš (Dugo Selo), Andrej Mrkić (Pula) i Mark Marčec (Visia), a zausMarija Gnjatić (BiH) pobjednica je juniorskog turnira nakon što je u finalu s 3:1 bila bolja od Ivane Grgić (Bjelovar). Brončane medalje osvojile su Tena Kovaček (Varaždin) i Gabrijela Alviž (Mladost).
Kod kadetkinja tri medalje su ostale u Varaždinu, dok je ona najsjanija otišla u ruke Eme Lovrić. Igračica iz BiH je u četvrtfinalu svladala prvu nositeljicu Ivonu Štrigu (Varaždin) s 3:1, potom je s 3:0 bila bolja od Jelene Vukelić (Varaždin) s 3:0, a u samoj završnici je 3:0 svladala Luciju Sitar (Varaždin). Uz spomenutu Vukelić treće mjesto osvojila je i Bruna Borovec (Starr).
Sena Smailji (Srdoči) osvojila je mlađekadetski turnir, nakon što je u finalu s 3:1 pobijedila Marlu Vidaković (Olimpija). Brončane su bile Lucija Krnić (Samobor) i Zrinka Rebić (TIS). Inače, Krnić je za medalju i to nakon što je gubila 2:0 svladala prvu nositeljicu Martu Novak (Šenkovec).
U najmlađim kadetkinjama prvo mjesto osvojila je Victoriaj Pustaj (Jaska), a sve ostalo su osvojile članice Pule. Pustaj je u četvrtfinalu s 3:0 svladala drugu nositeljicu Maru Markovanović (Dugo Selo), a u finalu je s 3:0 bila bolja od Mije Buić (Pula). Treće mjesto osvojile su Nikolina Miličević i Aileen Dorić (obje Pula).
Kod juniora prvo mjesto za Fužinar ID Ravne 1, a srebro su osvojili kombinirana ekipa Samobora i Čakovca. Treće mjesto pripalo je Fužinaru ID Ravne 2 i Novom Mestu 1.
U konkurenciji kadeta najbolji je bio Zabok nakon što je s 3:2 svladao Mengeš. Treće mjesto pripalo je Budapestu i Mengeš-Splitu.
Katarci su osvojili turnir mlađih kadeta, a u finalu su s 3:2 bil bolji od Budapesta. Treće mjesto pripalo je Savinja-Muti i Novom Mestu.
Kod najmlađih kadeta prvi su bili Katarci svladavši u finalu mješovitu ekipu Kataraca i Mengeša s 3:0. Treće mjesto propalo je Mengeš-Puli i Dugom Selu.
Kod juniorki prvo mjesto osvojilo je Dugo Selo-Bjelovar, koje je u finalu s 3:1 svladalo Mladost. Treći su Kreka-Banja Luka i Aladža-Prijedor.
Ekipa Mengeša i Fužinara pobjednici su turnira kadetkinja, a u finalu su s 3:1 svladali Varaždin-Starr. Brončani su bili članovi Olimpije i Vojvodine te Varaždina.
Samoborci su osvojili turnir mlađih kadetkinja, dok je Stubica bila druga. Treće mjesto uzeli su Kema Puconci 2 i Kema Puconci 1.
Kod najmlađih kadetkinja najbolje su bile igračice Dugog Sela nakon što su s 3:2 svladale ekipu Istarske Županije 3. Treće mjesto pripalo je Savinji i Istarskoj županiji 1.tavljeni su u četvrtfinalu.

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •