Ivor Ban na ekipnom Svjetskom prvenstvu

ban-zovko-kvale_za_spVjekoslav Zovko i Ivor Ban izborili su ekipno stolnotenisko Svjetsko prvenstvo, koje će se od 29. travnja do 6. svibnja igrati u Halmstadu.

Njih dvojica tako će se pridružiti već odabranim Andreju Gaćini, Tomislavu Pucaru i Tomislavu Frani Kojiću. I dok je Zovkov uspjeh manje više očekivan, slovio je za jednog od favorita pogotvo nakon što su kvalifikacije zbog bolesti otkazali Filip Čipin i Luka Fučec, velik uspjeh ostvario je mladi Ivor Ban. Naime, igrač Mladosti, na posudbi u Dugom Selu, ostvario je sve tri pobjede u kvalifikacijama svladavši redom dosta starije igrače od sebe. Ban je još uvijek kadet, koji će 28. travnja napuniti 15 godina, trenutno drži 2. mjesto u Europi i 7. na svijetu, a iza njega je vrlo uspješna sezona na međunarodnoj sceni. Sad je u kolekciju dodao i seniorsko SP što je velik uspjeh s obzirom na godine.
– Dobro sam igrao, dok su suparnici bili malo lošiji zbog loptica. Nisam planirao da ću dobiti Kolareka, za ostale mečeve sam mislio da mogu nešto napraviti. Nadao sam se jednoj pobjedi i da ću SP izboriti u nekom krugu, ali na kraju sam slavio u sva tri meča – istaknuo je Ban.
– Bilo je vrlo teško s obzirom na lopticu, naime nitko nije naviknuo igrati s njom. Nakon što sam na startu poražen od Bana, uspio sam se ‘oporaviti’ te sljedeća dva meča dobio s 3:2 te se plasirao na SP. Za ovaj uspjeh zaslužan je i trener Knežević, a ovo mi je kruna za sve treninge u posljednje vrijeme. A bilo ih je puno – zaključio je Zovko, inače igrač Vodovoda.
Blizu SP-a bio je i Tomislav Kolarek, ali u drugom meču koji je mogao sve odlučiti, poražen je od Zovka nakon pet setova. Inače, to mu je drugi poraz od osječkog igrača u nekoliko dana, na državnom prvenstvu Zovko je bio bolji u sedam setova s čime je izborio četvrtfinale. Kolarek je završio na trećem mjestu, dok je posljednji bio Ivan Zeljko.

Rezultati: I. Zeljko – Kolarek 1:3 (-6, 4, -4, -10), Ban – Zovko 3:1 (6, 8, -8, 10), I. Zeljko – Ban 1:3 (-7, -6, 4, -6), Zovko – Kolarek 3:2 (9, -10, 10, -4, 6), I. Zeljko – Zovko 2:3 (-3, 8, -7, 3, -7), Ban – Kolarek 3:1 (-6, 6, 7, 8)

Poredak: Ban 3-0, Zovko 2-1, Kolarek 1-2, I. Zeljko 0-3

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •