Prvo polufinalno doigravanje pripalo Varaždincima!

stsk1U petak 29.03.2019. godine odigrana je prva utakmica polufinala doigravanja HEP stolnoteniske Superlige. Utakmica je igrana u Gradskoj sportskoj dvorani u Dugom Selu pred pedesetak gledatelja. Nakon 4 i pol sata igre prošlogodišnji prvaci ekipa STK Starr iz Varaždina  pobijedila je rezultatom 4.3.

            Prvu partiju susreta Luka Martinek je svladao Rolanda Ređep s 3:2. Luka je nakon zaostatka od 0:2 uspio preokrenuti meč i riješiti ga u svoju korist. Na 1:1 izravnao je Iranski internacionalac Soroosh Amri Nia koji je s 3:0 bio bolji od Mislava Martinek. 2:1 za Dugoselce bilo je nakon pobjede Ivora Ban od 3;1 nad Leonom Šantek. Na 2:2 u meču izjednačio je gostujući par Ređep – Soroosh koji je preokrenuo zaostatak od 0:2 i s 3:2 svladao domaći par Martinek Luka – Ban Ivor. Usljedila je još jedna drama u kojoj je Luka Martinek ponovo gubio s 0:2 da bi na kraju preokretom s 3:2 svladao Soroosh Amri Nia za vodstvo Dugoselaca u meču od 3:2. Zbog nesportskog ponašanja poslije igre parova zamjenjen je Ivor Ban i umjesto njega je zaigrao Matej Murat koji je izgubio od Ronalda Ređep s 3:1 za još jedno izjednačenje u meču. U posljednjoj odlučujućoj partiji Mislav Martinek je imao vodstvo od 2:1 ali je to Leon Šantek preokrenuo i na kraju slavio rezultatom 3:2 donijevši Varaždincima pobjedu od 4:3 i ukupno vodstvo od 1:0.

            Uzvratna utakmica na rasporedu je u utorak 02.04.2019. godine. Igrat će se u Varaždinskoj Areni a susret započinje u 16:00 sati. U slučaju druge pobjede igrača iz Varaždina oni ulaze u finale doigravanja jer se igra na dvije pobjede jedne ekipe. Taj scenario je vrlo izvjestan pošto Dugoselci na gostovanje putuju bez Ivora Bana koji se nalazi pod suspenzijom!      

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •