Luka Martinek pobjednik 26. Memorijala “Antun Tova Stipančić”!

20181124_214734Prvog dana 26. memorijala Antun Tova Stipančić igrala su se natjecanja u konkurenciji juniora i mlađih kadeta.

Kod juniora pobijedio je Jakov Jakelić (Zagreb), a kod juniorki Marta Vukelić (Aquaestil). U konkurenciji mlađih kadeta najbolji je bio Leon Benko (TIS), a kod mlađih kadetkinja Sena Smailji (Srdoči).
Inače, turnir su otvorili Milan Pavelić, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade, Mario Dokmanić ispred organizatora, a pozdravni govor održao je Richard Scruton, glavni tajnik ETTU-a.
U juniorskoj konkurenciji gledali smo uvjerljiv niz Jakova Jakelića, a u finalu je s 3:1 nadigrao klupskog suigrača Lovra Zovka s 3:1. Treće mjesto osvojili su Leon Šantek (Starr) i Ivor Ban (Mladost). Zovko je velik posao obavio u polufinalu kada je s 3:1 svladao Bana.

Kod juniorki gotovo identična situacija. Marta Vukelić je nanizala suparnice, a dobar nastup potvrdila je finalnom pobjedom (3:0) nad Klarom Bardač (TIS). Bardač je od četvrtfinala dalje prošla tek nakon pet setova. Prvo je svladala Doru Čosić (BiH) (-12, 8, 7, -7, 11), a potom i Ivanu Grgić (Bjelovar) (-9, 7, 9, -9, 9). Uz već spomenutu Grgić broncu je osvojila Zara Ilić (Mladost).
Kod mlađih ‘Tova’ je otišao u ruke Leona Benka (TIS). Kao prvi nositelj projurio je glavnim ždrijebom, a potom je u finalu s 3:1 bio bolji od Tina Islamovića (Zagreb). Treće mjesto osvojili su Filip Kumar (Zagreb) i Vito Milak (Varaždin).
Podjednako uvjerljiva bila je i Sena Smailji (Srdoči) u konkurenciji mlađih kadetkinja, a na kraju je u finalu s 3:0 svladala Zrinku Rebić (TIS). Treće mjesto osvojile su Lucija Krnić (Samobor) i Marta Novak (Šenkovec).

Luka Martinek (Dugo Selo) i Ivana Tubikanec (Mladost) pobjednici su 26. memorijala Antun Tova Stipančić u seniorskoj konkurenciji.

U konkurenciji kadeta prvo mjesto osvojio je Borna Petek (TIS), kod kadetkinja prva je bila Dora Čosić (Vitez). Kod najmlađih kadeta najbolji je bio Andrej Mrkić (Pula), kod najmlađih kadetkinja Mia Buić (Pula).
Luka Martinek je lani igrao finale, a ovog puta se popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog psotolja. I to je ostvario uz dojmljivu igru, a u finalu je s 3:1 bio bolji od Ivana Zeljka (Donat). Ivan je za polufinale imao obračun s bratom Dominikom, a uspio je proći dalje nakon što je gubio 2:1. Treće mjesto osvojili su Luka Šarčević (Kvarner) i Mislav Martinek (Dugo Selo). Šarčević je za polufinale izbacio Josipa Jerkovića (Split) s 3:2, dok je Mislav Martinek nadigrao pobjednika juniorskog turnira Jakova Jakelića (Zagreb) s 3:0.
Kod djevojaka Ivana Tubikanec je imala težak susret u četvrtfinalu s Andreom Pavlović (Aquaestil), spasila je i nekoliko meč lopti, ali na kraju je slavila s 3:2 (-7, 11, -6, 8, 13). U polufinalu je s 3:1 bila bolja od Mirele Đurak (Dr. Časl), a identičnim rezultatom za titulu je svladala i Klaru Cakol (TIS). Cakol je u četvrtfinalu izbacila Dorinu Srebrnjak (Dr. Časl) s 3:0, a potom je u polufinalu bila bolja od Petre Petek (Varaždin) s 3:1.
Kod kadeta Borna Petek je u polufinalu imao težak meč s Mislavom Posavcem (Zabok). Prvo je poveo 2:0, Posavec ga je stigao, da bi igrač TIS-a slavio u petom setu sa 11:4. U finalu je Petek s 3:1 bio bolji od Tonija Ramljaka (Aladža) s 3:1. Inače, mladi igrač iz Sarajeva je kadetski prvak BiH, a u četvrtfinalu je svladao Lea Vekića (Pula) s 3:1, a potom u polufinalu identičnim rezultatom i Roka Metera (Mladost). Meter je na kraju brončani, kao i Posavec, koji je koji je u četvrtfinalu s 3:2 izbacio drugog nositelja Luku Zlatkova (Dugo Selo).
Kod kadetkinja smo gledali reprizu lanjske sezone. Prvakinja BiH Dora Čosić nije ispustila niti set do finala te osvojila prvo mjesto. I to protiv iste suparnice kao i lani i s istim rezultatom, Hanna Lončarević (TIS) pobijeđena je s 3:1. Treće mjesto osvojile su Ivona Štriga (Varaždin) i Ema Lovrić (Kreka, BiH).
Kod najmlađih kadeta Andrej Mrkić (Pula) je imao napetu finalnu borbu, no na kraju je uspio slaviti s 3:2 protiv Luke Tepeša (Dugo Selo). Treće mjesto osvojili su Mark Marčec (Visia) i Deni Vale (Pula). Kod najmlađih kadetkinja čak tri medalje otišle su u Pulu, na kraju pobjedu je podnijela Mia Buić svladvši s 3:0 Nikolinu Miličević. Bronca je pripala Lani Benko (TIS) i Andrei Orbanić (Pula).

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •