Juniori i kadeti za EP pripremaju se u Slovačkoj

UntitledHrvatska juniorska i kadetska reprezentacija trenutno su u Slovačkoj gdje se pripremaju za omladinsko Europsko prvenstvo (14. – 23. srpnja), koje se održava u portugalskom Guimaraesu. Naš reprezentativci nalaze se u slovačkom centru u Prievidzi, koji vodi Saša Dragaš, a prema riječima izbornika Luke Vrančića i Željana Gaćine uvjeti su vrhunski.

– Prvi dio priprema odradili smo u Medarskoj, u Prievidzu smo stigli 2. srpnja i bit ćemo tu do 9. srpnja. Posljednji dio priprema odradit ćemo opet u Medarskoj. U Hrvatskoj i u Slovačkoj spariraju nam između ostalih neki bivši omladinski reprezentativci kao i sadašnji seniorski poput Luke Fučeca, Domagoja Maglića, Ide Jazbec… Od ostalih tu su i igrači slovačke juniorske reprezentacije, kao i ostali sparinzi koje smo dogovorili sa Sašom Dragašem – istaknuo je Vrančić.
Juniorsku vrstu čine Luka i Mislav Martinek, Marko Vidaček i Jakov Tica. Na EP-u ih čeka težak zadatak, kreću iz II. divizije (skupina G), a u skupini su s Azerbajdžanom i Škotskom. Prvo mjesto vodilo bi ih u razigravanje za I. diviziju, ali treba znati da Azerbajdžan ima kineski predznak. Čak tri igrača su ‘kupljena’ su iz Kine.
– Mislim da u grupi imamo šanse izboriti i prvo mjesto, iako su Azerbajdžanci veliki favoriti. Pokušavamo se što bolje pripremiti za taj meč, svjesni smo da smo i mi za njih velika nepoznanica, pa moram priznati kako igramo i na tu kartu – objasnio je Vrančić, koji je jako zadovoljan s pripremama.
– I kod kuće i u Slovačkoj se dobro trenira. Iz dana u dan sve smo u boljoj formi i, što je možda najbitnije, dečki se dobro osjećaju. Što se fizičke pripreme tiče tu stojimo jako dobro, osobito braća Martinek. Što se više bliži turnir to smo oprezniji s doziranjem opterećenja kako bi umanjili bilo kakvu mogućnost eventualne ozljede.
Kadeti kreću iz I. divizije, nalaze se u skupini D iza Belgije i Njemačke, a ispred Austrije.
– Vjerujem da neće biti upitno zadržati se u I. diviziji. Mi smo po jačini negdje u sredini najboljih 16, normalno dosta toga ovisit će trenutku i inspiraciji. Njemačka je favorit skupine, a imaju i dobar par. Belgija ima tri slična igrača te je s njima sve moguće, dok je Austrija autsajder skupine – kazat će Željan Gaćina, koji na raspolaganju ima Ivora Bana, Lovra Zovka, Filipa Borovnjaka i Roka Metera.
– Dečki su jako motivirani, prezadovoljni su uvjetima u Slovačkoj. Neke je teško istjerati iz dvorane. Doduše, to i ne čudi s s obzirom da spavamo i jedemo u tom kompleksu ha ha ha. Stvarno odlični uvjeti, sve je nadohvat ruke – zadovoljno je zaključio Gaćina.

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •