Juniori S.T.Š.K.”Dugo Selo” prvaci Hrvatske!

Od 01. do 03. svibnja 2015. godine u Gradskoj športskoj dvorani u Dugom Selu a u organizaciji S.T.Š.K.”Dugo Selo” odigrano je ekipno i pojedinačno prvenstvo Hrvatske za juniore, juniorke, mlađe kadete i mlađe kadetkinje u stolnom tenisu. Tri dana Dugo Selo je  bilo domaćin trenutno najboljim stolnotenisaćima Hrvatske u ove četiri kategorije.

Pravo da nastupi na prvenstvu izborila je naša juniorska ekipa u sastavu: Matej Murat, Luka Martinek, Mislav Martinek, Tomislav Nagy i Roman Budek. U pojedinačnom dijelu uz njih petoricu u juniorskoj konkurenciji nastupio je Luka Dragun u mlađim kadetima i Antonela Papak u konkurenciji mlađih kadetkinja.

U petak prvog dana ekipnog natjecanja Dugoselci su lako svladali MSTC Čakovec i STK Zabok da bi u posljednjoj utakmici dana protiv STK Donat iz Zadra koja je odlučivala u prvom mjestu u grupi a samim tim i o nastupu u finalu, priredili pravu dramu. Nakon dugog meča punog preokreta pobjednik je riješen u posljednjoj partiji  i izborena je pobjeda rezultatom 3:2. U subotu ujutro Dugoselci su nastupili u finalu protiv ekipe GSTK Zagreb koja je bila prvak Hrvatske posljednjih petnaest godina za redom. Meč je počeo pobjedom Mateja Murata protiv Josipa Arbanasa. Potom je Luka Martinek izgubio već dobijeni meć od Matije Hrelec. Zagrebčani su poveli poslije pobjede Marka Vidaček nad Mislavom Martinek. Izjednačio je Luka Martinek pobijedivši Josipa Arbanasa. Titulu prvaka Hrvatske donio je junak dana Matej Murat koji je svladao njemu uvijek neugodnog Matiju Hrelec za konačnu pobjedu od 3:2.

Slavlje dugoselaca uvečao je i par Tomislav Nagy i Roman Budek koji je osvojio na kraju 3. mjesto u igri parova. U pojedinačnom dijelu poslije velikog emotivnog pražnjenja nije prikazana uvjerljiva igra. Najdalje je dospio Tomislav Nagy koji u sedmom setu četvrtfinalnog susreta nije imao snage i koncentracije iskoristiti dvije meč lopte.

 

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •